Faculty - دانشکده شیمی و علوم نفت
Assistant Professor
Update: 2024-12-26
Ahmadi Mazaher
Faculty of Chemistry / Department of Chemistry analysis
Master Theses
-
طراحی و ساخت یک تراشه ریزسیال برای اندازهگیری نانو ذرات مغناطیسی در آب بر پایه رنگ سنجی
2024نانوذرات اکسید آهن کاربرد گسترده ای در علوم مختلف پیدا کرده اند. با توجه به افزایش روزافزون استفاده این نانوذرات، توسعه روشهای حساس برای اندازه گیری این نانوذرات در نمونه های حقیقی حائز اهمیت می باشد. در این تحقیق، با استفاده از علم ریزسیال و نورسنجی مبنی بر دیود تابنده-آشکارساز جفت شده، روشی برای اندازه گیری نانوذرات مگنتیت توسعه داده شد. اساس کار سیستم طراحی شده بر گیراندازی مغناطیسی نانوذرات داخل ریزتراشه، انحلال توسط اسید و ایجاد سیگنال از طریق تشکیل کمپلکس آهن-تیوسیانات می باشد. نتایج اعتبارسنجی روش نشان داد که محدوده خطی روش از 1 تا 6 ppm با صحت (درصد بازیابی: 56/95) و دقت مناسب (ضریب تغییرات: 17/0 درصد) می باشد که برای اندازه گیری مقادیر اندک نانوذرات مغناطیسی رضایت بخش می باشد. مقادیر حد تشخیص و حد کمی سازی روش به ترتیب 3/0 و 9/0 ppm بدست آمد.
-
طراحی و ساخت یک تراشه میکروسیال برای سنتز نانو حامل داروی ضد سرطان جفیتینیب
2023در این تحقیق با استفاده از یک تراشه میکروسیال، نانو حامل داروی ضد سرطان جفیتنیب سنتز شد. از کیتوسان و آلژینات به عنوان پلیمرهایی پایه آب و سبز که حساس به pH هستند، برای سنتز نانو حامل استفاده شد. طرح تراشه میکروسیال با استفاده از نرم افزار سالیدورکس تهیه شد و با استفاده از لیزر مادون قرمز تراشه بر روی پلیمر پلی (متیل متاکریلات) ساخته شد. از چند ورودی غلظت های بهینه شده آلژینات و کیتوسان و جفیتینیب وارد تراشه میکروسیال شدند و نانو حامل بارگیری شده با دارو براساس خودتجمعی دو پلیمر آلژینات و کیتوسان سنتز شد. نانوحامل توسط روشهای FT-IR، DLS، SEM و TEM مشخصه یابی شد. نانوحامل سنتز شده دارای اندازه 5 تا 15 نانومتر بود و بارگیری دارو در حالت بهینه 4/68 درصد بود. دوز داروی موجود در نانوحامل ها 4/3±2/50 میلی گرم بر گرم نانوحامل محاسبه شد. مطالعات رهاسازی دارو نشان داد که نانوحامل حساس به pH بوده و در محیط های اسیدی رهایش بیشتری دارد. سمیت سلولی نانوحامل های سنتز شده بر روی رده ی سلولی A549 مربوط به سرطان ریه مورد مطالعه قرار گرفت؛ آزمون MTT نشان داد که نانوحامل سنتز شده مقدار IC50 کمتری نسبت به داروی آزاد دارد. همچنین، مطالعات سمیت سلولی نشان داد که مواد مورد استفاده برای سنتز نانوحامل سمیت سلولی معنی داری از خود نشان نمی دهند.
-
سنتز نانوداروی جفتینیب به کمک آئروسل با استفاده از سیستم های میکروسیال
2023چکیده: یک سیستم ساده، ایمن و مقرون به صرفه برای رهایش داروی ضد سرطان جفتینیب بارگذاری شده درون کیتوسان (GefNCs)با استفاده از سیستم میکروسیال مورد بررسی قرار گرفت. طراحی سیستم میکروسیال برای اندازه گیری جفتینیب و نانوذرات کیتوسان-گلوتارآلدهید (ENCs) انجام شد. هدف ما ابتدا سنتر نانوذرات پلیمری برای محصور کردن داروی ضد سرطان جفتینیب می باشد. با طراحی مهپاش پنوماتیک مه پاشی نانوذرات با استفاده از سیستم میکروسیال انجام شد سپس بهینه سازی غلظت ماده پلیمری و دارو، سرعت جریان و طول مسیر کل سیستم و فشار گاز ورودی به سیستم میکروسیال مورد بررسی قرار گرفت به دنبال آن فرآیند رهاسازی دارو با در نظر گرفتن اثر pH، به کمک روش UV-Visible بررسی شد. ماکزیمم درصد رهاسازی دارو در مدت زمان 150 دقیقه، 77/47 درصد بدست آمد. مدل های مختلف سینتیک رهایش دارو مورد بررسی قرار گرفت پاسخ نشان داد که، سینتیک رهایش دارو تحت کنترل انتشار فیک می باشد. تست های IR، MTT وSEM به عنوان بررسی های تکمیلی انجام گرفت. IC50، جفتینیب خالص 16/20 میکروگرم بر میلی لیتر و IC50، GefNCs، 1479/0 نانوگرم بر میلی لیتر بدست آمد پس GefNCs سنتز شده با غلظت کمتری از دارو می تواند 50% مرگ سلولی را داشته باشد و در نتیجه عوارض جانبی ناشی از استفاده مستقیم GefNCs کمتر از داروی جفتینیب می باشد.
-
سنتز یک هیدروژل پاسخگو به دما برای رهایش کنترل شده داروی ضد سرطان باملت
2022هدف اصلی این پژوهش سنتز یک هیدروژل تزریقی حساس به حرارت و زیست سازگار و غیرسمی برای کپسوله کردن داروی ضد سرطان باملت و بهبود فراهمی زیستی آن بر پایه پلی (ان_ایزوپروپیل آکریل آمید) و بررسی اثرات درمانی هیدروژل سنتز شده بعنوان یک سیستم تحویل دارو برای درمان سرطان می باشد. باملت کمپلکسی از آلفالاکتالبومین گاوی و اولئیک اسید است که خاصیت ضد سرطانی دارد و طیف وسیعی از سلول های سرطانی را از بین می برد درحالیکه سلول های سالم را تحت تاثیر قرار نمی دهد. به این منظور ابتدا پلیمر پلی (ان_ایزوپروپیل آکریل آمید) به روش پلیمریزاسیون رادیکال آزاد سنتز شد. خصوصیات فیزیکی پلیمر سنتز شده توسط FTIR تعیین شد. داروی باملت به روش مخلوط کردن مستقیم آلفالاکتالبومین و اولئیک اسید در بافر PBS سنتز شد. اولئیک اسید به منظورتثبیت فرم نسبتا تانخورده آلفالاکتالبومین استفاده شد. محلول هیدروژل با استفاده از پلیمر سنتز شده در بافر فسفات 4/7 تهیه شد و داروی سنتز شده درون آن بارگیری شد. این هیدروژل حساس به دما بوده و دمای تغییر فاز آن در محدوده دمای فیزیولوژیکی بدن است. بررسی فرایند آزادسازی دارو به کمک تکنیک فلورسانس در دمای37.4°C و 5=pH انجام شد. آزمایش ها نشان داد بهترین رهایش دارو از محلول هیدروژل 10% W/W اتفاق افتاد.
-
توسعه یک روش برای اندازه گیری در محل تری نیتروتولوئن (TNT) بر پایه رنگ سنجی
2022دیودهای ساطع کننده نور (LED) را می توان در حسگرهای نوری دیودهای جفت شده تابشگر- آشکارساز (PEDD) به عنوان منبع نور و آشکارساز استفاده کرد. فوتومترهای مبتنی بر PEDD هزینه ساخت کم، مصرف انرژی کم، سهولت کوچک سازی و پاسخ نسبت سیگنال به نویز بالا را در محدوده طول موج وسیع ارائه می کنند. این تحقیق در مورد توسعه یک نورسنج ارزان اما کارآمد مبتنی برPEDD می باشد فوتومتر از یک LED سفید به عنوان دیود تابشگر، RGB و یک LEDبه عنوان دیود آشکارساز و یک مولتی متر برای خوانش مجدد پاسخ ها تشکیل شده است. فوتومتر مبتنی بر PEDD توسعه یافته برای تعیین 2،4،6-تری نیتروتولوئن (TNT) در نمونه های خاک مورد استفاده قرار گرفت. یک کمپلکس مایزن هایمر از TNT با NaOH در استونیتریل به عنوان یک رد یاب برای نظارت بر وجود TNT باقی مانده در نمونه های خاک استفاده شد. منحنی کالیبراسیون در نمونه خاک در محدوده غلظت 86/0 تا 110 میکروگرم برگرم خطی بوده، با حد تشخیص 27/0 میکروگرم بر گرم و حد کمی 81/0 میکروگرم برگرم. آنالیز نمونه های خاک جمع آوری شده از شهرک سینمایی ایران با استفاده از روش توسعه یافته، نشان دهنده باقی مانده TNT بود.
-
ارائه یک روش آسان و سریع برای اندازه گیری کلر فعال و هیپوکلریت در شیر بر مبنای رنگ سنجی
2022این پروژه در مورد توسعه یک نورسنج مبتنی بر دیود های جفت شده نشرکننده-آشکارساز (PEDD) ارزان اما کارآمد گزارش می دهد. این نورسنج از یک دیود ساطع کننده نور سفید (LED) به عنوان دیود نشرکننده، یک لامپ RGB( یک لامپ با قابلیت تغییر رنگ) به عنوان دیود آشکارساز و یک مولتی متر برای اندازه گیری سیگنال تشکیل شده است. نورسنج مبتنی بر PEDD توسعه یافته برای تعیین تقلب مایع سفیدکننده در نمونه های شیر گاو مورد استفاده قرار گرفت. محلول آبی N ,Nدی اتیل پارا فنیلن دی آمین سولفات (DPD) با pH برابر6 به عنوان یک شناساگر برای نظارت بر وجود کلر فعال باقیمانده در شیر استفاده شد. نتایج نشان داد که روش توسعه یافته می تواند برای تعیین هیپوکلریت سدیم در محدوده غلظت 5/0 تا 20 میلی گرم بر لیتر با حد تشخیص 14/0 و حد کمی سازی 46/0 میلی گرم بر لیتر کلرآزاد مورد استفاده قرار گیرد. نتایج تجزیه و تحلیل نمونه واقعی نشان داد که شاید تقلب سفید کننده مایع در شیر برای توزیع کنندگان محلی شیر خام و همچنین برخی از محصولات شیر پاستوریزه ارائه شده توسط شرکت های معتبر وجود داشته باشد.
-
حذف برخی از رنگ های کاتیونی و آنیونی از آب با استفاده از روش رسوب دهی ضد حلال مایع بخشی
2022حذف برخی از رنگ های کاتیونی و آنیونی از آب با استفاده از روش رسوب دهی ضد حلال مایع بخشی
-
سنتز یک ایمپلنت حساس به نور و زیست سازگار برای دارورسانی هدفمند کورکومین با کنترل از راه دور
2021دارورسانی هدفمند شیوه ای نوین برای رساندن دارو به نقاط موردنظر در بدن با کارایی زیاد و عوارض جانبی کم است. کورکومین دارویی با منشأ طبیعی است که از زردچوبه به دست می آید. این دارو به دلیل خواص ارزشمندش از جمله ضدسرطانی بودن مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش، کورکومین در نانوکپسول های کیتوسان قرار داده شد. نتایج نشان داد درصد بارگذاری کورکومین در نانوکپسول، 85% بود. با استفاده از نانوذرات پلی دوپامین به مقدار(625/0 میلی لیتر)، ژلاتین به مقدار(45/0 گرم) و گلوکز به مقدار(15/0 گرم) و براساس اتصال عرضی ژلاتین - گلوکز، هیدروژلی هوشمند سنتز شد و نانوکپسول کورکومین به مقدار(75 میلی گرم) برای دارورسانی در هیدروژل تعبیه شد. هیدروژل سنتز شده، حساس به pH و نور لیزر NIR بود. نتایج نشان داد که در دمای 50 درجه سلسیوس و pH اسیدی برابر با 5، رهایش داروی کورکومین از این هیدروژل افزایش می یابد. شرایط سنتز هیدروژل بهینه سازی شد و مشخصه یابی آن با روش های FT-IR و SEM انجام شد. اثر لیزر NIR 940 نانومتر و810 نانومتر و چگالی توان های متفاوت آنها بر روی افزایش دمای هیدروژل و میزان رهایش دارو ارزیابی شد. نتایج نشان داد که طول موج و چگالی توان بهینه در این پژوهش به ترتیب 940 نانومتر و W/cm2 5/1 بود. همچنین مشاهده شد با افزایش مقدار نانوذرات پلی دوپامین، دمای هیدروژل تحت تابش نور لیزر NIR افزایش می یابد. آزمایش ها روی رهایش دارو از هیدروژل نشان داد بیشترین درصد رهایش دارو از هیدروژل در دمای ᵒC 50 و 5 = pH رخ می دهد و درصد رهایش دارو برابر با 72 درصد است.